18. september 2011

Ostekake ala Manhattan cheesecake....var skikkelig god og oppskriften fant jeg i den lille Desserter boken min...
Jeg legger den ut her så kan dere også prøve den uten å kjøpe hele boken :)
(Selv om boken ikke er dyr og verdt hver eneste krone)
Nam!Ingredienser:
6 ss smør
200 gr digestivekjeks (eller annen søt havrekjeks, knust)
solsikkeolje til pensling
400 gr kremost
2 store egg
140 gr sukker 1 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl rømme

Blåbærtopping:
50 gr sukker
4 ss vann
250 gr friske blåbær
1 ts arrowrot eller maisenna


Fremgangsmåte:
1 Smelt smør i en kjele over svak varme, og rør inn kjeksen. Pensle en 20 cm stor springform med olje, og fordel kjeksblandingen i bunnen av formen. Ha kremost, egg, 100 gr av sukkeret og 1/2 ts av vaniljesukkeret i en hurtigmikser. Kjør til en jevn blanding. Hell osteblandingen over kjeksbunnen, og glatt til overflaten. Plassér kakeformen på en stekeplate, og stek i forvarmet ovn ved 190 grader i 20 minutter til ostefyllet har stivnet. Ta kaken ut av ovnen, og sett til side. La ovnen stå på.

2 Rør rømmen og resten av sukkeret og vaniljesukkeret godt sammen i en bolle. Fordel blandingen oppå ostekaken. Sett kaken tilbake i ovnen i 10 min. Avkjøl, og sett deretter kaken i kjøleskapet i minimum 8 timer.

3 Lag blåbærtoppingen: Ha sukkeret i en kjele over svak varme sammen med 2 ss av vannet, og rør til sukkeret er oppløst. Øk varmen, og tilsett blåbærene. Legg på lokk. La dette koke i noen minutter til bærene mykner. Trekk kjelen av varmen. Rør arrowrot og resten av vannet i en skål, tilsett det i kjelen og rør inn. Sett så kjelen over svak varme. La det koke til bærblandingen begynner å tykne og blir blank og klar. Sett deretter til side til avkjøling.

4 Ta ostekaken ut av formen 1 time før servering. Øs blåbærtoppingen over, og sett kaken til avkjøling frem til servering.

Fremgangsmåten ser litt lang ut, men er langt fra komplisert.
Bare å sette igang!

Håper det smaker,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar