23. november 2010

Naturlig inspirasjon...

Stemingen i et interiør kan sjelden sammenlignes med den stemingen man finner i naturen. Det er magisk, vakkert og i stadig forandring. Lys, farger og temperatur.
Det er en slags grunnleggende sjel og atmosfære som umulig kan gjenskapes helt og holdent inne i en bolig, men hvordan kan vi likevel bruke naturen som inspirasjonskilde i interiør?
Først, se godt etter. Hva er det som gir deg energi, ro eller glede av å gå på en strand, i skog og mark eller på fjellet? Eller når du sitter på svaberget og ser utover sjøen?
Kanskje er det alle de harmoniske jordfargene. Eller er det følelsen av å være helt for deg selv trygt under trærenes lune ly?
Kanskje er det den klare, rene og stille følelsen et snølandskap gir deg. Eller bølgebrus og blåtonene på sjøen som roer deg ned.
Uansett, kjenn på følelsene du får neste gang du er ute i naturen. Hva er det du liker akkurat der du er?

Noen kodeord kan være luft og tekstur, men ikke minst også lukter og lyder, selv om dette er noe mer utfordrende å få inn i interiøret. Likevel kan du få inn friskheten og roen disse luktene og lydene representerer.


Ok. Jeg skal komme til poenget...
Som et eksempel vil jeg påstå at naturen utelukkende består av minimum 3/4 luft. Altså himmel.
Så lag plass til masse luft i interiøret, ikke overless med unødvendig pynt og gjenstander som alle skriker etter oppmerksomhet. Slik vil rommet bare virke forvirrende og ubehagelig. Less is more;)
Pass også på at luften ikke blir altomspennende, for dette kan mange steder gi en klaustrofobisk følelse. Bare tenk hvis du stod på en liten øy hvor alt rundt var himmel og sjø - og ingenting annet!
Øynene trenger noe å hvile på!

Et annet eksempel er tekstur. Bare se på treet, med de blanke grønne bladene mot den grove barken på stammen, eller det lette, varmfargede høstløvet som faller mot harde, kalde steiner. Pastellblå himmel mot kornete sandkorn og brusende bølger....
Ja, et interiør kan faktisk bestå av bare en fargetone og bli usannsynlig vakkert fordi det har ulike teksturer. Glass, plast, myke stoffer, tre, metall osv. skaper en kontrast og stemning i et rom.

Dette blir alt for i dag, kanskje skriver jeg mer om dette siden.
Gi meg gjerne en tilbakemelding!:)

2 kommentarer:

 1. Hei på du :)
  Du glemte å si til meg at du har fått deg blogg... :P GRATULERER!! Du begynner veldig bra!! ..og så gøye ting du har lagd da! Knallfint bilde... og den kurven..! ..Hvor lang tid tok det!? :)

  Gleder meg til å følge med videre!!

  SvarSlett
 2. Takk for det! Er kjekt å høre, så håper jeg du kan gi meg noen gode råd etterhvert:)
  La den like godt ut på face, så kunne folk se det der...
  Kurven tar egentlig ikke så lang tid, eneste som tar litt tid er å rulle de papirstrimlene, men der igjen spørs det selvfølgelig hvor stor kurven skal være. Var hvert fall gøy å holde på med:)

  SvarSlett